Volledig scherm
© Theo Peeters

Familie Derks voert dreigement nu niet uit: voetballers Achilles’29 kunnen sportpark op

GROESBEEK - Voetballers blijven welkom op het sportcomplex van Achilles’29 in Groesbeek. Een bemiddelingspoging van burgemeester Mark Slinkman heeft er dinsdagmiddag toe geleid dat de hekken van De Heikant, waarop Achilles’29 in Groesbeek voetbalt, niet op slot gaan.

Na afloop van het gesprek met enkele leden van de familie Derks, eigenaar van de grond van het sportpark, liet Slinkman weten dat hij binnenkort met het bestuur van Achilles rond de tafel gaat. De familie kondigde vorige week aan leden van Achilles vanaf oktober te weren De Heikant.

,,Ik hoop met inzet van beide partijen toe te kunnen werken naar een minnelijke oplossing’’, zegt de burgemeester. ,,Lukt dat niet, dan moet, wat mij betreft zo snel mogelijk, een rechter zich uitspreken.”

Faillissement

Volledig scherm
Frans Derks was onder meer technisch manager bij Achilles’29. © Theo Peeters

Volgens de familie is er door het recente faillissement van de stichting die het sportpark beheerde, geen huurovereenkomst meer met de voetbalclub. Achilles zou daarom na negentig jaar van de velden af moeten.

Slinkman: ,,Je hebt het over een situatie waarin twee partijen na zo'n lange verbintenis afscheid van elkaar moeten nemen. Dat gaat niet altijd even makkelijk en zeker niet zonder pijn.”

Volgens de burgemeester was het de familie Derks die hem vorige week donderdag in een brief vroeg een rol te spelen in een bemiddelingspoging. Ongeveer gelijkertijd liet de familie Derks weten dat het sportpark aan de Heikant op slot zou gaan. 

  1. Millings carnaval scoort in het Amerikaanse St. Louis dankzij een Friese ijshockeyfan. Hoe kan dat?
    VIDEO

    Millings carnaval scoort in het Amerikaan­se St. Louis dankzij een Friese ijshockey­fan. Hoe kan dat?

    MILLINGEN/ST.LOUIS - Het carnaval in Millingen is momenteel hot in het Amerikaanse St. Louis, bakermat van de befaamde St. Louis-blues (bluesmuziek, denk aan Chuck Berry) én thuisbasis van de daarnaar vernoemde ijshockeyclub St. Louis Blues. Met dank aan de Friese sportjournalist Gerard Bos (38), die in het shirt van deze ijshockeyclub carnaval vierde in Millingen. Het filmpje daarvan is in Amerika inmiddels meer dan 11.000 keer bekeken.

Nijmegen e.o.