Volledig scherm
Feestelijke optredens ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van Fanfare Wilhelmina in Groesbeek. © Joop Verstraaten

Fanfare Wilhelmina sluit feestweekend van 120-jarig bestaan muzikaal af

GROESBEEK – Fanfare Wilhelmina in Groesbeek heeft een weekend lang de bloemetjes buiten gezet. Reden: het korps bestaat 120 jaar.

De jubileummuzikanten speelden bij de voorjaarskermis op het Marktterrein en in de kiosk op het Dorpsplein in Groesbeek. Vrijdagavond werd de kermis al geopend door de fanfare. 

Zaterdag werd een optreden van de slagwerkgroep van Fanfare Wilhelmina gevolg door een keur aan optredens. Onder anderen Laurens de Haan, koor Vivace, zanger Alfred Arts , de Mojo Hand Bluesband, de zanggroep History Sounds, zanggroep De Kéls en Foek Aus Holland zetten hun beste beentje voor.

Zondag betraden voornamelijk collega-muziekgezelschappen het podium. Als eerste trad Ooijse Toekomst aan, gevolgd door zustervereniging Fanfare Jubilate Deo, KNA uit Beek, muziekgezelschap Edelweiss uit Berg en Dal en UNA uit Kekerdom. 

Het feestweekend werd  zondagmiddag afgesloten door de jubilerende Fanfare Wilhelmina zelf. In het weekend van 2 -, 3-, en 4 november wordt het 120 jarig bestaan feestelijk afgesloten met een receptie en twee jubileumconcerten in cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Help! de scepter van prins Robert werd voor de grap gestolen, maar is nu echt zoek

    Help! de scepter van prins Robert werd voor de grap gestolen, maar is nu echt zoek

    GROESBEEK – Het is altijd een beetje een sport: om tijdens een carnavalsbijeenkomst iets van een collega-carnavalsvereniging te bietsen dat dan later in ruil voor een kratje bier teruggebracht wordt. Zo verdwenen bijvoorbeeld tijdens het prinsenbal in Groesbeek twee steken van de leden van de Raad van Elf van carnavalsvereniging De Feestneus. Die zijn weer terug: het kratje bier is van eigenaar verwisseld.

Nijmegen e.o.