Het fietspad door de Groesbeekse spoorkuil is nu nog 2 meter breed.
Volledig scherm
PREMIUM
Het fietspad door de Groesbeekse spoorkuil is nu nog 2 meter breed. © Theo Peeters

Fietspad door spoorkuil in Groesbeek wordt dubbel zo breed

GROESBEEK - Het veelbesproken fietspad in de spoorkuil in Groesbeek wordt dubbel zo breed. Fijn voor de fietsers, maar Henny Brinkhof van de Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) die opkomt voor de beschermde diersoorten nabij het fietspad, is totaal verrast.

14 reacties

 • Pim Willemsen

  9 maanden geleden
  Hoe breder het fietspad, hoe minder kans dat een zandhagedis aangereden wordt. Een smal fietspad, van pakweg 50 cm breed, vergroot de kans juist. Even logisch nadenken, voor de dierenpolitie wordt gebeld.
 • Tom Hond

  9 maanden geleden
  Gewoon volbouwen daar kap die bossen toch zet er huizen op snelweg erbij flats misschien nog een haven voor aanvoer van eten gekapt hout uit brazilie we moeten het ons wel makkelijk maken weg met die insecten en vieze beesten.
 • Raymond

  9 maanden geleden
  Het fietspad verbreden bij de Meerwijkselaan is wel een goed idee. Fietspaden door het bos moet je minimaal houden. Als je de verkeersveiligheid als norm neemt dan is dat vaak einde bos. Het is de charme van een bos dat er soms een boomwortel de kop op streekt of het pad te smal is. Dan wacht je gewoon even.
 • Harry

  9 maanden geleden
  Bizar dit, het gaat om een fietspad door het bos. Twee meter breed is nog ruim. Bredere fietspaden leiden tot hogere snelheden en daarmee ernstigere ongelukken.
 • Jochem Boxtel

  9 maanden geleden
  Maar een mountainbikepaadje in het bos is te veel van het goede....

Nijmegen e.o.