Fietsster (81) overleden door aanrijding met auto in Beek

UPDATE + videoBEEK - Bij een ongeval op de Rijksweg in Beek is zondagmiddag rond 15.45 uur een 81-jarige fietsster om het leven gekomen. Ze werd bij het oversteken geschept door een auto.

De vrouw uit Groesbeek was met haar man aan het fietsen en wilde vanuit de Rijksstraatweg oversteken richting het Wylerbergmeer. De 24-jarige automobilist, die vanuit Duitsland aan kwam rijden, kon de fietsster niet ontwijken en schepte haar met volle snelheid.

De politie, meerdere ambulances en een traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen. Ook de brandweer werd gealarmeerd. Alle hulp mocht voor de fietsster niet baten. Haar man en de automobilist bleven ongedeerd.

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De weg is in beide richtingen afgesloten. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal is zelf nog even poolshoogte komen nemen op de plek van het ongeval.

Volledig scherm
De fiets en de auto kwamen hard met elkaar in botsing op de Rijksweg bij Beek. © Persbureau Heitink
Volledig scherm
Witte doeken schermen het slachtoffer af. © 112nieuwsgroep
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Filmmaker Daan logeerde bij een kloosterorde en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’
    PREMIUM

    Filmmaker Daan logeerde bij een kloosteror­de en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’

    SINT AGATHA / OOIJ - Op jonge leeftijd kozen de kloosterlingen van de Kruisheren in Sint Agatha voor het celibaat: een leven zonder seks of liefdesrelatie. Voor de camera van documentairemaker Daan Jongbloed (1984) uit Ooij deelden ze gedachten die ze hun leven lang onbesproken hebben gelaten. Op het Nederlands Film Festival gaat zijn documentaire in première: ‘Celibaat’. Monoloog van de maker die buiten beeld blijft.

Nijmegen e.o.