Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

Footballteam vloert vluchtende tiener tijdens politieachtervolging

KLEEF - Een 16-jarige scooterrijder die in Kleef op de vlucht was voor de politie, had dinsdagmiddag pech dat hij tijdens de achtervolging een veld oprende waar football-spelers van Cleve Conquerors waren. Vijf van hen werkten de jongen naar de grond, waarna hij in de boeien geslagen kon worden, meldt de Duitse krant NRZ.

De 16-jarige reed dinsdagmiddag op zijn scooter door Kleef toen agenten hem op de Emmericher Strasse wilden controleren. Een aantal dagen ervoor had de politie klachten gekregen dat de scooterrijder roekeloos door de stad reed.

Achtervolging
De jongen sloeg op de vlucht bij het zien van de agenten. Op de Wiesenstrasse gooide hij zijn scooter aan de kant en klom bij een autohandel op het dak van een nieuwe auto. Die raakte daarbij beschadigd.

Cleve Conquerors
De scooterrijder klom vervolgens over een hek van een school in Kleef en rende over een veld. Daar waren spelers van de plaatselijke footballclub Cleve Conquerors net bezig met een wervingsactie, in vol tenue met helm en schouderbeschermers, aldus de NRZ.

Toen hun trainer zag dat agenten de scooterrijder achtervolgden, gaf hij zijn spelers de opdracht de jongen tegen te houden. De jongen werd door vijf spelers 'tot stoppen gebracht'.

De scooterrijder had geen geldig rijbewijs. Ook was zijn scooter opgevoerd en niet verzekerd.

Nijmegen e.o.