Volledig scherm
De gaslucht is opgespoord © Joop Verstraaten

Gaslucht in parkeergarage onder AH en in winkelcentrum Bellevue vermoedelijk opgespoord

GROESBEEK – De brandweer van Groesbeek werd maandagmorgen even na 08.00 uur gealarmeerd voor een gaslucht in de parkeergarage onder Albert Heijn in winkelcentrum Bellevue in Groesbeek. Bij metingen is daar niets aangetroffen, maar in het winkelcentrum was al langer sprake van een gaslucht. 

Bij controle van Liander werd naast restaurant De Spil een grote gasleiding blootgelegd die alle appartementen van gas moet voorzien. Daar is geconstateerd dat er een spontaan gaslek was die door monteurs van Liander zal worden hersteld. 

Ingang geblokkeerd

De ingang naar De Spil en naar de overige zaken is vanaf het Marktterrein vanwege de gaslekkage geblokkeerd. De mensen die het winkelcentrum alsmede De Spil willen bezoeken moeten via de brug over de Spoorbeek naar De Spil en de overige zaken. 

Als het gaslek gevonden is zal het gas eraf moeten en hebben zowel de winkels als alle appartementen geen gas. Als het lek gedicht is, moeten alle aansluitingen worden gecontroleerd op lucht in de leidingen. Dat neemt veel tijd in beslag .

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.