Volledig scherm
© Tom Hessels

Geen explosieven aangetroffen bij overvallen geldloper (video)

GROESBEEK - Bij de overvallen geldloper in Groesbeek zijn geen explosieven aangetroffen. Dat meldt de politie. Volgens getuigen werd een geldloper maandagmiddag bij een overval op de Kloosterstraat gedwongen een 'bomvest' aan te trekken. De politie wil dat niet bevestigen, maar meldt wel dat er met explosieven is gedreigd. De omgeving van de Kloosterstraat is inmiddels weer veilig, aldus de politie. De twee verdachten van de overval zijn nog niet gepakt.

De geldloper werd rond 15.00 uur overvallen bij een parkeerplaats van de Boerenbond. Na de overval gingen de verdachten er op een scooter vandoor. De mannen hebben volgens getuigen legerkleding aan en bivakmutsen op. Of zij buit hebben gemaakt, wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen.

Niet verroeren
De geldloper heeft een klein uur met het vest buiten gezeten en mocht zich van agenten niet verroeren, aldus getuigen. De man werd na enige tijd door de politie in veiligheid gebracht en opgevangen op het politiebureau.

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie heeft maandagmiddag onderzoek gedaan in de omgeving van de parkeerplaats. Meerdere woningen werden ontruimd, maar zijn inmiddels weer vrijgegeven.

De omgeving is nog altijd deels afgezet, omdat de politie onderzoek doet.

Bekijk hieronder videobeelden die na de overval zijn gemaakt.

Volledig scherm
De geldloper op een stoel met mogelijk een bomvest om. © Piet Spanjers
Videobeelden na overval op geldloper in Groesbeek

Nijmegen e.o.