Te druk, te veel herrie en er wordt te hard gereden op de dijk, zo wordt er geklaagd. Uit metingen blijkt dat dat genuanceerder ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
Te druk, te veel herrie en er wordt te hard gereden op de dijk, zo wordt er geklaagd. Uit metingen blijkt dat dat genuanceerder ligt. © Bert Beelen

Geen knip en geen motorverbod op Ooijse dijk. Maar wat dan wel om verkeersoverlast te voorkomen?

OOIJ - Geen knip in de Ooijse Bandijk en geen verbod op motoren, zegt de gemeente Berg en Dal. Maar wat moet er wel met de dijk gebeuren om de verkeersoverlast uit te dammen? 

12 reacties

 • Jan-peter Kerstens

  4 maanden geleden
  Het parkeren van autos op de dijk (vooral bij de bisonbaai) dat maakt het allemaal erg gevaarlijk. Vorig jaar al een ongeluk gezien door automobilitsen die niet uitkijken bij wegrijden en met de fiets als bijna in een voorportier gezeten. Al regelmatig melding van gemaakt maar er is nog geen parkeerverbod. Dus snelheidverlaging maakt niet veel uit als mensen niet uitkijken bij het uitstappen.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Uitlaten van motoren zouden veel vaker door de politie gecontroleerd moeten worden.
 • Willem de Gelre

  4 maanden geleden
  Niet de auto's, maar vaak de motoren rijden daar veel te hard. Max.snelheid van b.v. 30km instellen en -een heikel punt in ons land- ook echt en met hoge frequentie controleren. Auto's weren is asociaal, omdat er velen bij rijden met ouderen die niet in staat zijn te fietsen of te wandelen. En verder durf ik de stelling wel aan dat er beduidend meer asociaal fietsgedrag dan autogedrag op die dijk (waar ik wekelijks kom) plaatsvindt.
 • P Kemp

  4 maanden geleden
  Ik vindt dat je gewoon een toertje over alle dijken moet kunnen maken te veel geluid is uit ook de MAG waar ik lid van ben doet daar alles aan, laag in de toeren rijden scheelt een jas en natuurlijk aan de snelheid houden gewoon rekening met elkaar houden een motor neemt weinig ruimte op een dijk of weg een auto meer. Als straks het seizoen voor motoren weer begint zal het ff druk zijn ,maar een dijk is meestal een doorlopende weg net als vele andere wegen in ons land daar wonen ook mensen aan
 • Tjeu Claase

  4 maanden geleden
  Ik weet echt niet over welke onderzoeken inzake lawaai en snelheid beschikt, maar mijn ervaring als veelvuldig fietser op de dijk is toch echt een andere. Veel lawaai en véél te hard rijden !!

Nijmegen e.o.