Volledig scherm
De veteranen werden vorstelijk ontvangen in Groesbeek. © Joop Verstraaten

Gemeente Berg en Dal legt eigen veteranen in de watten

BERG EN DAL – Honderd veteranen zijn vandaag in het gemeentehuis in Groesbeek vorstelijk ontvangen in het kader van Veterenanendag. 

De gemeente Berg en Dal gaf een heel andere invulling gegeven aan de Nationale Veteranendag. ,,Normaliter worden de veteranen ontvangen in het Bevrijdingsmuseum nu Vrijheidsmuseum , maar vanwege de nieuwbouw was het museum helaas niet beschikbaar’’, aldus burgemeester Slinkman in zijn toespraak tot de veteranen inclusief aanhang. 

,,Daarom hebben wij besloten het te doen tijdens de herdenking van 75 jaar Market Garden. Wij als gemeentebestuur zijn jullie erg dankbaar wat jullie gedaan hebben, vaak ver van huis . Nogmaals: dank je wel ,’’ aldus Slinkman. 

Quote

Wij als gemeentebe­stuur zijn jullie erg dankbaar wat jullie gedaan hebben, vaak ver van huis.

Mark Slinkman, Burgemeester Berg en Dal

Gereserveerde stoelen

Voor het gezelschap stond naast de koffie/thee bij binnenkomst een buffetje klaar, waarna het gezelschap vertrok naar met Marktterrein. Daar stonden speciaal gereserveerde stoelen klaar zodat de veteranen konden genieten van de Taptoe. 

Verkeersregelaars had de gemeente ingeschakeld om de veteranen veilig de Dorpsstraat over te laten steken. Ieder kreeg een plaid voor over de beven, zodat de gasten het niet koud zouden krijgen. 

Na de taptoe stond er in het gemeentehuis nog een drankje klaar en kon er nagepraat worden over de gezellige middag en avond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.