De gemeente vind het een sympatiek idee, maar durft op dit moment geen vergunning te verlenen.
Volledig scherm
De gemeente vind het een sympatiek idee, maar durft op dit moment geen vergunning te verlenen. © Roel Dijkstra

Gemeente huiverig voor eenmalige drive-inbioscoop in Groesbeek

GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal staat huiverig tegenover een ‘sympathiek idee’ om op het marktplein in Groesbeek eenmalig een drive-inbioscoop te gaan realiseren.

Berg en Dal wil althans op dit moment geen vergunning verlenen, ook al niet omdat in de loop van maandag een aanscherping van de regels met betrekking tot het indammen van het coronavirus verwacht wordt.

Initiatiefnemer William Bach van Switch Geluidverhuur (en verkoop) uit Groesbeek heeft er alle begrip voor.  Zondag zette hij een vraag uit via Facebook of er behoefte was aan een drive-in bios en daar kreeg hij een boel duimpjes op.

Na publicatie op deze website stond zijn telefoon roodgloeiend, aldus Bach. ,,Er kwamen een heleboel reacties. Maar we zetten ons plan nu even in de ijskast."

Quote

We zetten het plan even in de ijskast

Willam Bach, Switch Geluidverhuur

Voedselbank

Bach had de opbrengst in Groesbeek willen besteden. Dacht eraan de recette te schenken aan de voedselbank of er iets voor de mensen in de zorg mee te doen. Dat er bijvoorbeeld tegoedbonnen bij de restaurants gekocht zouden worden.

,,We gaan nu verder nadenken op welke andere manier we getroffen ondernemers en mensen in de zorg verder kunnen helpen", aldus William Bach.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een jeugdhonk in Berg en Dal zonder toezicht, goed idee?
    PREMIUM

    Een jeugdhonk in Berg en Dal zonder toezicht, goed idee?

    BERG EN DAL - Inwoners van Berg en Dal hadden deze maand kunnen meepraten over ideeën die in het dorp leven. Het coronavirus gooit roet in het eten, maar ze kunnen nu wel wat langer over de plannen nadenken. De ‘dorpsagenda’ heet het project, waarin plannen worden geopperd om van Berg en Dal een dorp te houden waar het lekker toeven is voor jong en oud. Dat betekent dat voor de doelgroepen de voorzieningen wel goed moeten zijn. Maar er doemen wat problemen op.

Nijmegen e.o.