Volledig scherm
Een brief van Oosterpoort over parkeerplaatsen bij het oude gemeentehuis in Beek bleef op het gemeentehuis in Berg en Dal ‘ergens in het systeem hangen'. © Paul Rapp

Gemeente over vermeende afspraken over parkeerplaatsen: Brief bleef ‘in systeem hangen’

BEEK - Wooncorporatie Oosterpoort heeft de gemeente Berg en Dal onlangs in een brief laten weten dat er geen afspraken zijn gemaakt met Ton Hendriks over parkeerplaatsen bij het oude gemeentehuis in Beek. De brief bereikte verantwoordelijk wethouder Nelson Verheul niet. ‘Die is in het systeem blijven hangen', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Met als gevolg dat de wethouder tijdens de raadsvergadering waar het plan van Hendriks om in en rond het oude gemeentehuis 28 appartementen te gaan bouwen aan de orde kwam, op vragen van raadslid Ellen van Broekhoven (Voor Berg en Dal) volhield dat die afspraken er wél waren. 

Streep

De raad besloot overigens om een streep te zetten door dat plan - Hendriks mag er wel bouwen, maar dan iets kleiner - maar Hendriks liet boos weten daar  vanaf te zien en de 'de zaak te laten zoals die is’. Hij wil nu - ‘ik heb het plan al klaar liggen’ - in de bestaande bebouwing appartementen gaan realiseren. Hij heeft overigens nog geen wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd.

Hoe dan ook: in beide gevallen zijn er parkeerplaatsen nodig voor de bewoners. In een appartementencomplex naast het oude gemeentehuis staan in de parkeerkelder 24 parkeerplaatsen leeg. Die waren ooit bedoeld voor de ambtenaren van het gemeentehuis, maar die vertrokken na de fusie in 2015 naar het gemeentehuis in Groesbeek. 

Deal

Hendriks beweerde een deal te hebben met Oosterpoort - de eigenaar van dat appartementencomplex - dat hij deze parkeerplaatsen zou kunnen huren. 'We zijn tot op heden niet benaderd door de ontwikkelaar (Hendriks, ThM) om te praten over mogelijke huur', zo schrijft Oosterpoort in de brief-die-de-wethouder-niet-kreeg.

Volgens de gemeente 'wisten we dat al omdat we eerst zouden afwachten hoe het plan er uit zou gaan zien voordat we concrete afspraken kunnen maken over de parkeerplekken. De brief zelf kende de wethouder dus nog niet, maar de lijn hierin wel.’ De gemeente verwijst hiervoor naar een brief van Oosterpoort (aan de gemeente) uit april 2016 waarin de wooncorporatie laat weten ‘uiteraard bereid te zijn een andere - de ambtenaren waren immers weg, ThM - zakelijke afspraak over de parkeerplaatsen te willen maken'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.