Volledig scherm
Het Mariagrotje in Groesbeek wordt ingewijd. © David van Haren

Gerenoveerde Mariagrot in Groesbeek ingewijd

GROESBEEK - In park Mariëndaal in Groesbeek is zondagmorgen onder grote belangstelling de geheel gerestaureerde Mariagrot ingezegend. 

De tweehonderd stoelen die klaar waren gezet voor de inzegening tijdens een heilige mis in de open lucht waren niet toereikend om iedereen een zitplaats te kunnen aanbieden.

Eregasten waren onder anderen de zusters van de Orde van de Barmhartige Zusters van de Heilige Carolus Borromeüs en oud-pastor Jan van Gestel. De voorganger van de openluchtmis was pastoor Henk Janssen. Hij kreeg medewerking van het koor Horst-Sion-Breedeweg. Noortje Spiertz bracht enkele nummers op haar blokfluit. 

Jezus 

Pastoor Janssen memoreerde dat in 1904 is begonnen met de bouw van de grot en dat die in 1909 klaar was. In die periode stond er een beeld van Jezus die op zijn hart wees. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de grot grotendeels vernield door beschietingen. Na restauratie werd het beeld van Jezus vervangen door dat van Maria. Nu is de grot opnieuw gerenoveerd. Vrijwilligers hebben afgelopen jaar hard gewerkt aan het herstel van de grot, het Mariabeeld, de tuin en het kerkhof eromheen. 

Oud-pastor Van Gestel zegende het Mariagrotje in. ‘Het is een vertrouwd plekje geworden waar we altijd terecht kunnen, hier zijn we altijd welkom, want Maria is altijd thuis’, aldus Van Gestel. Bij het aansteken van het kaarsje hoopte Van Gestel dat Maria veel mensen mag troosten op deze bijzondere plek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.