Volledig scherm
De plek waar de soldaat is gevonden. © Joop Verstraaten

Gesneuvelde Duitse militair gevonden in weiland Groesbeek

GROESBEEK - Speurders met metaaldetectoren hebben dinsdagochtend in een weiland langs de Boersteeg in Groesbeek, dicht bij de grens met Duitsland, menselijke resten gevonden. Het gaat vermoedelijk om een Duitse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog.

De vinders alarmeerden de politie van Groesbeek, die op haar beurt de Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) uit Soesterberg waarschuwde. Die dienst is verantwoordelijk voor identificatie van gesneuvelde militairen. Ook de forensische dienst van de politie is ingeschakeld.

Helm
De leden van de Gravendienst hebben rond de vindplaats een gat gegraven waaruit menselijke resten tevoorschijn komen zoals botten. Er kwam ook een helm naar boven. Volgens de deskundige gaat het vermoedelijk om een Duitse militair uit de Tweede Wereldoorlog die daar een veldgraf heeft gekregen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.