Volledig scherm
PREMIUM
Glasvezel Buitenaf wil glasvezel aanleggen in het buitengebied van veel gemeenten. © Foto ANP

Glasvezel nabij voor 7.000 huishoudens in buitengebied

NIJMEGEN/ ARNHEM Voor inwoners van veel buitengebieden in de regio Arnhem-Nijmegen komt snel internet een stap dichterbij. Het bedrijf Glasvezel Buitenaf wil volgend jaar beginnen met de aanleg van glasvezel en zal, vanaf maandag, bewoners persoonlijk benaderen.

Glasvezel Buitenaf richt zich nu op zevenduizend huishoudens in de buitengebieden van veertien gemeenten. Het gaat om Arnhem, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Zevenaar, Westervoort, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen. Als - in totaal - 50 procent van de aangeschreven mensen akkoord gaat met het aanbod, wil het bedrijf beginnen. Als alles meezit, en het bedrijf er ook met de gemeenten uitkomt, is de snelle internetverbinding in 2020 klaar. De deadline voor inschrijving is 19 november.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.