Grens-ZZP’ers luiden noodklok: ‘Wel belasting betalen, maar nu geen hulp’

KRANENBURG - ZZP’ers die in Nederland hun boterham verdienen maar net over de grens in Duitsland wonen, luiden de noodklok. Want ze vallen buiten welke regeling dan ook: ze kunnen in Nederland geen steun krijgen en in Duitsland evenmin.

50 reacties

 • whistleblower

  11 maanden geleden
  woont zeker ook over de grens? onbeschoft profiteren en dan krokodillentranen mauwen!
 • whistleblower

  11 maanden geleden
  wel de vruchten willen van KLE-nummerbord etc. (géén BPM, géén Wegenbelasting etc. etc.) wel de blagen en de huisarts in NL (als je emigreert dan ben je WEG!) huizen voor Kranenburgse oervolk niet meer te betalen veroorzaken en dan mauwen over de nadelen ? typisch hoor, toch? in Belgie woont zo'n zelfde soort !
 • ttt

  11 maanden geleden
  Het gaat er niet om waar je belasting betaald, maar of je een Nederlands burger, ingezetene bent. Regels van bijzondere bijstand zijn duidelijk, aanvragen van Hartz 4 uitkering loopt via Jobcenter in je “Wohnort”/woonplaats. Is dat geen optie ga dan je hand in Berlijn ophouden.
 • Voetbal fan

  11 maanden geleden
  Jammer dat iedereen zo reageert, de reacties die er staan raken nog kant nog wal, mensen lezen niet. Iedere Grensarbeider betaald al zijn sociale lasten en inkomstenbelasting in Nederland en NIET in Duitsland. Dragen ook ieder kwartaal netjes btw af. Dus de pot die nu wordt aangesproken om bedrijven en ZZPers te helpen is ook van deze groep mensen. Al die negatieve reacties slaan echt nergens op.
 • Wilfred Geen_nee

  11 maanden geleden
  Het is schrijnend om al die ondernemers die prima draaien, te zien zonder enkel buffer zodat ze het een (bijvoorbeeld) maand kunnen redden. Waar is al het geld gebleven dan? In die dure auto? Straks als alles weer normaal is, hebben ze weer elke dag een uitgebreide zakenlunch en overnachtingen in peperdure hotels. Ga het eens wat sparen! 
 1. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

 2. Derde zware aardbeving bij Nieuw-Zeeland
  Play

  Derde zware aardbeving bij Nieuw-Zee­land

Nijmegen e.o.