Natuurbegraafplaats de Maashorst bij Schaijk: geen zerk maar een boomschijf met de naam van de overledene.
Volledig scherm
Natuurbegraafplaats de Maashorst bij Schaijk: geen zerk maar een boomschijf met de naam van de overledene. © Van Assendelft Fotografie

Groen licht voor natuurbegraafplaats op Landgoed Mookerheide

MOLENHOEK - Er is groen licht voor de aanleg van een natuurbegraafplaats (14.000 graven, in 60 jaar uit te geven) op het landgoed van Jachtslot de Mookerheide. De Raad van State heeft de bezwaren daartegen van tafel geveegd. Natuurbegraven Nederland, die de begraafplaats gaat exploiteren, verwacht nu dat er in oktober/november van dit jaar de eerste begrafenissen plaats zullen vinden.

7 reacties

 • Hans Keuper

  4 jaar geleden
  Logische zaak! De Raad van State stelt de Stichting NatuurbegraafplaatsWaaromniet in het ongelijk, gebaseerd op een onderzoek van Bureau Waardenburg. HAHAHAHA. En Bureau Waardenburg wil Natuurmonumenten dolgraag als zwaarbetalende klant houden en dus .... schrijft Bureau Waardenburg een rapport dat exact in het straatje van Natuurexploitant Natuurmonumenten en haar onderaannemer Natuurbegraven Nederland past! Doorgestoken kaart - zoals alles bij Natuurmonumenten. That simple! 
 • Ikke

  4 jaar geleden
  Ik was pas op een open dag in Schaik natuurbegraafplaats de Maashorst. Bijzonder interessant niks lugubers dood hoort bij het leven. Mooi dat die mogelijkheid er komt nadeel de kosten 4500 euro, maar wel eeuwige rust. De verzekering dekt niet het gehele bedrag maar de kosten van een graf in de gemeente waar je leeft. Enige nadeel wat ik vond de graven zijn maar 1,20 mtr diep 
 • Biker

  4 jaar geleden
  Helemaal mee eens. Sinds wanneer is NM gespecialiseerd in het begraven van mensen? NM maakt (mis)gebruik van het feit dat ze dit soort gebieden (bos, heide, landgoed) in beheer hebben. Nu gaan ze uit geldnood dit soort fratsen uithalen. Er mag dan vraag naar zijn maar ik vind het zeer dubieus.
 • Biker

  4 jaar geleden
  Een gat in de grond en een onbewerkte schijf hout en dan €2000-5000 aftikken? Kassa voor natuurmonumenten. Ik vind het een zeer vreemde constructie dat natuurmonumenten zich hier mee in laat. De geldnood is hoog blijkbaar. Natuurmonumenten moet zich bezig houden met onderhoud, educatie en voorlichtig van/over natuurgebieden, niet met het begraven van mensen. Dit maakt de natuur niet toegankelijker integendeel zelfs.
 • Wally

  4 jaar geleden
  Voor heel veel geld natuurlijk .Natuurmonumenten weg, gewoon weer terug naar het oude StaatsbosbeheerEr komt een tijd dat ze geld vragen om in het bos of op heide te lopenGroen gaat voor Goud .