Deze parkvariant krijgt de meeste handen op elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze parkvariant krijgt de meeste handen op elkaar. © Opiniepijlers en Roelofs

Groesbeek wil van het marktplein een park maken: ‘Meer groen en minder blik’

GROESBEEK - Veel meer bomen en minder blik: het marktplein van Groesbeek moet een park worden met slechts enkele of misschien wel helemaal geen parkeerplaatsen.

11 reacties

 • MF Leuren

  3 maanden geleden
  hoe breng je je eigen dorp om zeep. goed bezig. Maar dat was te verwachten, elke keer wat anders, dan weer auto luw, dan weer niet. geen wonder dat het een zooitje wordt. Parkeerplaatsen voor de winkels hadden ze destijds gewoon weg moeten laten, dan krijg je zowiezo al minder auto's die voor de deur willen parkeren, die gewoon de grote parkeerplaatsen moeten gebruiken. Of ze blijven helemaal weg, dat kan natuurlijk ook.
 • Theo van Tuil

  3 maanden geleden
  Malden en Gennep hebben winkelcentra met prima parkeergelegenheid en een goed winkelaanbod. Veel Groesbekers te zien daar.
 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  kan daar dan ook nog een station en dubbel rails komen voor een treinverbinding vanaf Nederland naar Duitsland.
 • Peter Schuurstra

  3 maanden geleden
  @j.zomers De auto ben ik liever kwijt dan rijk. Het is niet realistisch om te verwachten dat automobilisten zonder auto naar het centrum komen. Als ze wel komen is er geen P-plaats meer te vinden. Nu staat het centrum - zoals @v.d.Velde aangeeft- al bomvol met auto's..
 • Karel van Klaveren

  3 maanden geleden
  Ik zou ook voor een mooi auto-vrij/luw centrum zijn, maar waar gaat de gemeente dan al het huidige verkeer heen leiden? Door de woonwijken is geen optie, die hebben nu al veel te veel overlast. En het overgrote deel van het verkeer is doorgaand en heeft Groesbeek niet als eindbestemming

Nijmegen e.o.