Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Groesbeekse (27) verdacht van verduistering van 13.000 euro bij Pluryn

ZUTPHEN/GROESBEEK - Een 27-jarige Groesbeekse heeft volgens het Openbaar Ministerie in 2014 en 2015 geld verduisterd van haar toenmalige werkgever Pluryn. Het zou gaan om een bedrag van 13.000 euro.

De officier van justitie eiste maandag een werkstraf van tachtig uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf tegen de Groesbeekse.

De vrouw werkte destijds als persoonlijk begeleider en kasbeheerder bij de zorginstelling voor jongeren en volwassen met een complexe problematiek. Ze had de beschikking over een pinpas van Pluryn. Na een onderzoek kwamen onregelmatigheden aan het licht.

Op staande voet ontslagen

De vrouw werd in 2016 eerst op non-actief gezet en vervolgens op staande voet ontslagen.

Volgens de Groesbeekse, die op verzoek van de werkgever ook een boekhoudsysteem bijhield, heeft zij diverse keren bij de leiding aangegeven dat het systeem niet goed liep. Maar daar werd niets mee gedaan.

Privé en werk

In de visie van de officier liepen privé en werk te veel door elkaar. Bijvoorbeeld omdat een aankoop van spullen voor haarzelf en Pluryn op één bon was gezet. De officier: ,,Dat was niet handig.”

De advocaat stelde dat de Groesbeekse niets ten nadele van Pluryn heeft gedaan. ,,Ze heeft helemaal niets in eigen zak gestoken. Bovendien maakten veel meer personen gebruik van die pinpas, bijvoorbeeld om boodschappen te doen.”

Vrijspraak

Ook de advocaat wees op het gebrekkige boekhoudsysteem waardoor niet altijd duidelijk was wie precies wat gedaan had. De verdediging bepleitte integrale vrijspraak.

De Groesbeekse vertelde zelf over de enorme emotionele gevolgen van de in haar ogen onterechte beschuldigingen. ,,Ik ben wellicht ­naïef geweest, heb ongetwijfeld fouten gemaakt maar dat is toch heel wat anders dan waar ik hiervan word beschuldigd. Ik heb geen geld of spullen verduisterd of gestolen.”

De rechtbank van Zutphen doet uitspraak op 30 september.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.