Volledig scherm
ANP

Groesbekenaar van fiets getrokken na stelen telefoon

NIJMEGEN - Een 29-jarige man uit Groesbeek is donderdagavond aangehouden, nadat hij een mobiele telefoon probeerde te stelen van een 19-jarige Wijchenaar. Dat mislukte, want de Wijchenaar wist de man van zijn fiets af te trekken. Met een omstander hield hij de Groesbekenaar vast tot de politie kwam.

De Wijchenaar en een vriend werden aangesproken door de Groesbeker toen ze donderdagavond rond half twaalf op de Van Goorstraat in Nijmegen liepen. De man, die op een fiets zat, vroeg of hij gebruik mocht maken de mobiele telefoon van een van de twee om even te bellen.

Mes
Nadat de man het telefoon­gesprek had gevoerd, stopte hij de telefoon in zijn broekzak en riep dat hij een mes bij zich had. De Wijchenaar greep de man vervolgens vast en trok hem van zijn fiets af, waardoor de twee samen op de grond belandden. Al snel kregen de twee ook hulp van een omstander en de Groesbeker kon worden vastgehouden.

Ontsnappen
Toen de agenten arriveerden, wist de man net te ontsnappen. Op aanwijzing van het slachtoffer kon de Groesbeker alsnog worden opgepakt. Hij is overbracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.

Nijmegen e.o.