Volledig scherm
Niels Wijnhoven tijdens de bekeruitreiking op het internationale World Cup Wedstrijd modelvliegen vrije vlucht in Bordeaux. © Eigen foto

Groesbeker Niels is wereldkampioen modelvliegen vrije vlucht

BORDEAUX/ GROESBEEK – De Groesbeker Niels Wijnhoven (29) heeft afgelopen dinsdag de internationale World Cup Wedstrijd modelvliegen vrije vlucht gewonnen in Bordeaux (Frankrijk). 

De wedstrijd vond plaats op hetzelfde vliegveld waar hij in 2004 wereldkampioen werd bij de junioren tot 18 jaar. Voor Wijnhoven is dit zijn eerste internationale overwinning in de World Cup series bij de senioren.

In een sterk gezelschap van ruim 60 internationale vliegers uit 40 landen hadden slechts 11 vliegers de tweedelige finale bereikt. In het eerste gedeelte vielen er 7 deelnemers af. En in het tweede gedeelte van de finale slaagde alleen Wijnhoven erin om de voorgeschreven tijd van 10 minuten vol te vliegen, waardoor hij overtuigend wereldkampioen werd. Op de tweede plaats eindigde de Oostenrijker Aringer en de derde plaats was voor Engelsman Jack. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.