Het Lierdal tussen Malden en Molenhoek (rechts) blijft groen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Lierdal tussen Malden en Molenhoek (rechts) blijft groen. © Theo Peeters

Grootschalige woningbouw of sportvelden in Lierdal tussen Malden en Molenhoek van de baan

MALDEN - Het Lierdal tussen Malden en Molenhoek blijft groen. Er komt geen grootschalige woningbouw en ook een verhuizing van voetbalvereniging Juliana’31 ernaartoe is uitgesloten.

Dat leert een simpele optelsom van de standpunten van de verschillende raadsfracties. Unaniem is de raad tegen grootschalige woningbouw in deze groene ruimte. 

Alleen het CDA meldt daarbij dat een klein strookje langs de Rijksweg - onder meer eigendom van een projectontwikkelaar - gebruikt zou kunnen worden voor de bouw van tien tot vijftien woningen, ‘bijvoorbeeld voor starters’. 

Wat betreft de mogelijke verhuizing van Juliana'31 is er wel een meerderheid maar geen unanimiteit. Zowel VVD als CDA zijn voor een onderzoek naar de mogelijkheden die het Lierdal voor sportbeoefening biedt. Beide fracties geven tegelijk aan dat de uitkomst daarvan niet per se positief hoeft te zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.