Grote brand verwoest woning in Ooij, vuur na uren onder controle

Update | VideoOOIJ - In een woning op de Vlietberg in Ooij is woensdag aan het eind van de middag een grote brand uitgebroken. Het huis is compleet verwoest door het vuur en is volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid niet meer te redden.

Volledig scherm
De rook is tot ver in de omgeving te zien. © Waldie Rutten/112 Nieuwsgroep

De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om het vuur te bestrijden. Brandweerlieden zijn urenlang bezig met het bestrijden van het vuur. Tegen 21.15 uur was het vuur onder controle, ongeveer een uur later was de brandweer klaar met nablussen.

Voor de bestrijding van de brand is ook een hoogwerker ingezet. De aanwezige brandweerlieden hebben alles op alles gezet om uitbreiding van het vuur te voorkomen en op die manier ervoor te zorgen dat het vuur niet overslaat naar de naastgelegen woning. Ook twee naastgelegen woningen zijn ontruimd door de brandweer. 

In het pand, dat bewoond wordt door Polen, was een echtpaar met twee kinderen aanwezig. Zij zijn vlak na het uitbreken van het vuur in paniek naar buiten gerend en vertrokken. Ook een andere inwoner is naar buiten gerend. Niemand is gewond geraakt door de vlammenzee. Van naastgelegen woningen zijn de bewoners eveneens thuis. Deze bewoners zijn eveneens hun huis ontvlucht en naar buiten gegaan. 

‘Sluit ramen en deuren’

In de omgeving van het huis waren flinke rookwolken te zien, net als enorme vlammen. Hoe het vuur precies kon ontstaan, is vooralsnog onduidelijk. 

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid adviseerde aan buurtbewoners om ramen en deuren van hun woning te sluiten. Dit omdat mensen veel last van de rook konden hebben. Ook adviseerde de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid om uit de rook te blijven.

De vlammen waren al vanuit de verre omgeving te zien. Al vanaf de Waalbrug in Nijmegen was het vuur zichtbaar.

Volledig scherm
De brandweer bestrijdt het vuur. © Waldie Rutten/112 Nieuwsgroep
Volledig scherm
De brand vanaf de Waalbrug gezien. © DG

Nijmegen e.o.