Volledig scherm
Drukte op de boerderij. © Joop Verstraaten

Grote drukte bij Nillesen in Groesbeek tijdens Open Boerderijdag

GROESBEEK – Al ruimschoots voor 10.00 uur hadden zich  vele tientallen mensen verzameld bij het melk- en fokveebedrijf van de familie Nillesen aan de Lage Horst in Groesbeek. Ter gelegenheid van de Open Boerderij Dag waren er verschillende activiteiten georganiseerd. 

Het bedrijf heeft maar liefst 160 melkkoeien en 90 stuks jong vee. Vooral de kinderen vergaapten zich aan de jonge kalveren. En verbaasden zich ook over de manier waarop koeien automatisch gemolken worden. De 160 koeien leveren per dag maar liefst gemiddeld 5.760 liter melk.

 In totaal waren er in Nederland 30 bedrijven die de deuren open hadden staan.  Boer Nillesen was  de enige was in de hele regio, vandaar de grote drukte. Voor de jeugd waren er diverse activiteiten zoals Skippy Koe, Koe Quiz, boerenstormbaan, schminken en kleuren, sprinten tegen Dafne , koemelken en melkbus heffen. Daarna kon men gratis genieten aan de Campina-zuivelbar van yoghurt, vla en uiteraard melk om weer op adem te komen.

William Nillesen toonde zich blij verrast over de toeloop van vele honderden bezoekers:  ,,Wij hadden het wel druk verwacht maar dit overtrof alles.''

Volledig scherm
Vol bewondering kijken naar de koeien. © Joop Verstraaten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.