Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Grote groep mensen houdt illegaal feest in bossen van Heilig Landstichting

HEILIG LANDSTICHTING - Een grote groep mensen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest gehouden in de bossen langs de Biesseltsebaan in Heilig Landstichting. Volgens de politie Berg en Dal kwamen er diverse meldingen van geluidsoverlast binnen. 

Agenten gingen vervolgens een kijkje nemen en zagen dat er een feest met veel mensen was. Sommigen waren met de auto via het fietspad het bos in gereden, wat verboden is. Ook is het volgens de politie niet toegestaan om tussen zonsondergang en zonsopkomst in het gebied, dat van Natuurmonumenten is, te verblijven. 

‘Regels zijn er niet voor niets’

Omdat de zon al opgekomen was, kon de politie hier geen bekeuringen meer voor uitschrijven. Wel zijn er vier personen op de bon geslingerd, omdat zij met hun voertuig in het bosgebied waren. Zes feestgangers konden hun identiteitsbewijs niet tonen en zijn om die reden bekeurd.  

‘De regels van Natuurmonumenten zijn er niet voor niets’, schrijft de politie. ‘Dit is voor het wel zijn van de flora en fauna.

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat in de omgeving van Nijmegen een illegaal housefeest wordt gehouden: vorig najaar ging het in de uiterwaarden van Deest ook al mis. Daar kwamen in de nacht van 17 op 18 september enkele honderden feestgangers bijeen, wat resulteerden in tientallen klachten van omwonenden wegens geluidsoverlast. 

Ook toen moest de politie ingrijpen: een groep agenten veegde zondagochtend rond tien uur het terrein leeg. Anders dan afgelopen weekend werden toen wel meerdere feestgangers door de politie aangehouden en meegenomen voor verhoor, nadat zij agenten hadden mishandeld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.