Volledig scherm
© David van Haren

‘Gruusbêkse Passion’ zorgt voor kippenvel

BREEDEWEG - Het was een hele klus, De Gruusbêkse Passion waarmee fanfare Jubilate Deo haar 70-jarig bestaan viert, maar het resultaat was vrijdagavond in de kerk in Breedeweg indrukwekkend. 

René Janssen, samen met Marcel  Toonen initiator van de De Gruusbêkse Passion kreeg na afloop vooral lovende woorden te horen. Het hoogtepunt voor hem? ,,Dat was wel toen Jezus (Bas Wegh) Who wants to live forever   zong, met band, fanfare en koor. Zo'n 85 man op het podium. Toen had ik wel even kippenvel.”

Groesbeeks

Naast Jubilate Deo werken aan de Passion ook popkoor Trente Plus en de band Music on Demand mee. In Museum Orientalis werden filmopnamen gemaakt van leden van toneelclub Den Zuuten Ienval. Zij speelden apostelen tijdens het laatste avondmaal. Zaterdag is het Groesbeekse passiespel - waarin het echte Gruusbêks niet ontbreekt - nog een keer te zien. En ook dan zit de kerk net als vrijdagavond weer bomvol.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.