Volledig scherm
Hans Kersten Prins Ummenie de 57ste van Groesbeek.

Hans Kersten Prins Ummenie de 57ste van Groesbeek

GROESBEEK - In een volle Nachtwacht van De Linde in Groesbeek is vrijdagavond de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Feestneus bekend gemaakt. Hans Kersten , in Groesbeek beter bekend als Hans de Bon , mag zich het komend carnavalsseizoen Prins Ummenie de 57ste van Groesbeek noemen.

Hij zal komend carnavalsseizoen samen met de hofdames en presidenten de scepter zwaaien over carnaval vierend Groesbeek.

Timmerbedrijf
Hans is 48 jaar, getrouwd en heeft twee zoons en een dochter. Hij is een feestvierder bij uitstek en sinds 1985 lid van carnavalsvereniging De Sniekers uit Groesbeek. In het dagelijks leven heeft hij een eigen timmerbedrijf samen met zijn oudste broer.

Hans zal worden bijgestaan door de raad van elf, de raadsdames afkomstig van carnavalsvereniging De Feestneus en zijn presidenten en goede vrienden Arno Schoonenberg, Frank van Elst en Hans Liebers. De hofdames zijn, echtgenote Chrisje, Yvonne Schoonenberg, Ilja Wennekers, Lisette Sillessen, Frencis peters, Hanneke Liebers en Esther de Bruin.

Schlager
Carnavalsvereniging De Sniekers bracht in 1998 op het schlagerfestival het lied ‘Prins Ummenie’ uit. Deze carnavalsschlager is in een nieuw jasje gestoken en daarmee het prinsenlied voor aankomend carnavalsseizoen. De leus van Prins Ummenie d’n 57ste luidt: Got-ter uut zû lang as-et get, ut is vurbeej vûr dagg ‘t wet!

Nijmegen e.o.