In de kerktoren van Overasselt komt waarschijnlijk een zendmast van KPN.
Volledig scherm
PREMIUM
In de kerktoren van Overasselt komt waarschijnlijk een zendmast van KPN. © Ed van Alem

Heibel rond komst zendmast in de kerk van Overasselt: ‘Niemand in dorp bij besluit betrokken’

OVERASSELT - Komt er een zendmast in de H. Antonius Abtkerk Overasselt? Die vraag splijt momenteel de regionale fusieparochie De Twaalf Apostelen. Het kerkbestuur is vóór, de gelovigen in het dorp juist tegen.

5 reacties

 • Anton Rombouts

  5 maanden geleden
  Heel slim bekeken van KPN! Zij hebben zo'n mast dringend nodig en plaatsen er nu een via de toren van de kerk. Huurprijs € 11.000.= per jaar. Huurprijs wordt intern gezien/geboekt als gift en is dus volledig fiscaal aftrekbaar voor KPN. Afgezien daarvan: waarom heeft het Kerkbestuur b.v. geen € 20.000.= gevraagd met een contract van b.v. 3 jaar! Naïef? Mocht KPN dat niet willen betalen, jammer dan...ze weten dat ze vele malen duurder uit zijn met het bouwen van een complete nieuwe mast!!
 • Byron Hendriks

  5 maanden geleden
  Er kan niets meer in Nederland zonder klagen, zeuren en saboteren. En ondertussen wil iedereen zijn eigen zin doen. Iktatuur.
 • Mark Pier

  5 maanden geleden
  Belijd in deze context is schitterend gevonden Johann Janssen!
 • Japie lamers

  5 maanden geleden
  Wat mij opvalt dat tegenwoordig mensen overal op tegen zijn en klagen. Is het niet over zendmasten, zonne-energie velden, windmolens, woningen voor arbeidsmigranten,enz. enz.. Maar wel willen ze "bereikbaar" zijn, groene energie en overal niet te veel voor betalen.
 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  Er hoeft ook niemand bij betrokken te worden. de burger heeft in dit land niets meer te zeggen er wordt gewoon over hen heengelopen. dit wilden ze zelf zij hebben namelijk door hun stem weer uit te brengen op de afbraakpartijen voor dit belijd gekozen.

Nijmegen e.o.