Volledig scherm
PREMIUM
Henk Klaassen hangt in het Avonturenbos de vleermuizenkast op. © Theo Peeters

Henk Klaassen zet een bescheiden wapen in tegen de eikenprocessierups: de vleermuizenkast

GROESBEEK - Bij de ingang van het Avonturenbos op de Stekkenberg in Groesbeek geeft een klein bordje aan dat ook hier de eikenprocessierups onderdak heeft gevonden. Jammer, maar het is niet anders. Henk Klaassen, vrijwilliger van het eerste uur op deze bijzondere speelplek, heeft inmiddels een bescheiden wapen ingezet: een vleermuizenkast.

,,Beetje symbolisch", zegt Klaassen er wel bij. ,,Hier in het bos kan de vleermuis eigenlijk overal wel onderdak vinden. Maar je weet maar nooit.” Klaassen maakte de vleermuizenkast zelf. Hij gaat er nog meer ophangen, onder meer bij de natuurcamping van Staatsbosbeheer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.