Volledig scherm
PREMIUM
Henk Klaassen hangt in het Avonturenbos de vleermuizenkast op. © Theo Peeters

Henk Klaassen zet een bescheiden wapen in tegen de eikenprocessierups: de vleermuizenkast

GROESBEEK - Bij de ingang van het Avonturenbos op de Stekkenberg in Groesbeek geeft een klein bordje aan dat ook hier de eikenprocessierups onderdak heeft gevonden. Jammer, maar het is niet anders. Henk Klaassen, vrijwilliger van het eerste uur op deze bijzondere speelplek, heeft inmiddels een bescheiden wapen ingezet: een vleermuizenkast.

,,Beetje symbolisch", zegt Klaassen er wel bij. ,,Hier in het bos kan de vleermuis eigenlijk overal wel onderdak vinden. Maar je weet maar nooit.” Klaassen maakte de vleermuizenkast zelf. Hij gaat er nog meer ophangen, onder meer bij de natuurcamping van Staatsbosbeheer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Filmmaker Daan logeerde bij een kloosterorde en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’
    PREMIUM

    Filmmaker Daan logeerde bij een kloosteror­de en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’

    SINT AGATHA / OOIJ - Op jonge leeftijd kozen de kloosterlingen van de Kruisheren in Sint Agatha voor het celibaat: een leven zonder seks of liefdesrelatie. Voor de camera van documentairemaker Daan Jongbloed (1984) uit Ooij deelden ze gedachten die ze hun leven lang onbesproken hebben gelaten. Op het Nederlands Film Festival gaat zijn documentaire in première: ‘Celibaat’. Monoloog van de maker die buiten beeld blijft.

Nijmegen e.o.