Het Landschapmuseum in Beek-Ubbergen aan de Rijksstraatweg 174 is weer beperkt geopend. De miniatuurlandschappen zijn vanaf dan weer toegankelijk voor publiek. Frans en Erika Blok uit Spijkenisse zijn op bezoek in het museum. Ze logeren in Groesbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Landschapmuseum in Beek-Ubbergen aan de Rijksstraatweg 174 is weer beperkt geopend. De miniatuurlandschappen zijn vanaf dan weer toegankelijk voor publiek. Frans en Erika Blok uit Spijkenisse zijn op bezoek in het museum. Ze logeren in Groesbeek. © Theo Peeters

Het minst bekende museum van de regio is weer open: kabouterlandschappen bekoren met beeld én geluid

BEEK - Net buiten Beek ligt het misschien wel minst bekende museum van de streek. Het Landschapsmuseum is dan ook maar twee dagen per week te bezichtigen en ging gisteren open voor het zomerseizoen. Verslaggever Leo Klaassen nam voor het eerst een kijkje.

1 reactie

 • Bert Peters

  1 jaar geleden
  Blijft mooi . Goed om Nederlands erfgoed , hoe dan ook en in welke vorm dan ook , onder de aandacht te brengen. Compliment.
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’