Museumdirecteur Wiel Lenders bij de nieuwe tentoonstelling ‘De Democratiefabriek’. Met machines, apparaten en gereedschappen waarmee bezoekers zelf democratie kunnen maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Museumdirecteur Wiel Lenders bij de nieuwe tentoonstelling ‘De Democratiefabriek’. Met machines, apparaten en gereedschappen waarmee bezoekers zelf democratie kunnen maken. © Paul Rapp

Het water staat aan de lippen: Vrijheidsmuseum in Groesbeek start steunactie

NIJMEGEN - Het water staat het Vrijheidsmuseum in Groesbeek aan de lippen. Het moment dat rekeningen niet meer betaald kunnen worden komt akelig dichtbij en het museum wil het niet zo ver laten komen. Daarom is de crowdfundingsactie ‘Kom op voor het Vrijheidsmuseum’ gestart. Directeur Wiel Lenders: ,,We willen niet vleugellam raken, vlak voor het moment dat we weer open mogen.”

7 reacties

 • Paul Jacobs

  1 jaar geleden
  Laat al die liefhebbers van oorlogsmusea maar doneren. Daar hoeft geen belastinggeld naar toe. Die oorlog wordt langzamerhand een obsessie in Nijmegen en omstreken. Maar ja, als je verder ook niks te bieden hebt.
 • F.H Wouters

  1 jaar geleden
  Niet te geloven dat mensen maar zeggen dat er teveel musea zijn. Ieder museum verteld zijn eigen verhaal. Zo ook de oorlogsmusea. Elke stad, provincie en regio verteld z'n verhaal; geen enkel bombardement is hetzelfde; het bombardement in R'dam verteld een ander verhaal dan het vergissingsbombardement in Nijmegen. Toch hopen we dat het "Vrijheidsmuseum" het hoe dan ook gaat redden!!
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Verkoop wat spullen die toch al driedubbel in de opslag aanwezig zijn en gedeactiveerd zijn aan wat 2e w,o verzamelaars tegen een redelijke prijs , sommige oorlog musea hebben vaak zoveel historische wapens liggen die nooit tentoongesteld worden , en weg liggen te roesten... dat brengt ook weer geld op , en maakt verzamelaars blij...
 • toon janssen

  2 jaar geleden
  @h betuw, er moesten maar minder cultuurbarbaren komen want er zijn er veel te veel.
 • h betuw

  2 jaar geleden
  er moesten maar minder musea komen want er zijn er veel te veel gr henk