Heuglijke dag voor Wim Reijnen uit Ooij, zijn huis wordt na de brand eindelijk herbouwd

VIDEOOOIJ - ,,Ja, het is een heuglijke dag”, bevestigde Wim Reijnen (78) uit Ooij, terwijl achter hem de champagnekurken knalden. Want woensdagmiddag werd het startschot gegeven voor de herbouw van zijn boerderij aan de Bandijk in Ooij, naast Oortjeshekken. 

Volledig scherm
Wim Reijnen in de Ooij gaat zijn 2 jaar geleden afgebrande boerderij aan de Erlecomsedam 2 (langs Oortjeshekken) helemaal herbouwen. Hier komen dan ook appartementen in. © Theo Peeters

De uit 1838 stammende boerderij brandde op 29 januari 2017 af: de vlammen waren tot in de Nijmegen te zien. Wim Reijnen woonde sindsdien in een chaletje naast de geblakerde resten. 

De boerderij wordt toch - Wim twijfelde een tijdje - herbouwd. Op de deel komen vier vakantie-appartementen met een vide.  De kleinste woning is - inclusief inpandig terras - ruim 50 vierkante meter, de grootse zo’n 80 vierkante meter. Wim zelf gaat weer in het voorhuis wonen. Als het een beetje meezit is de klus in maart volgend jaar geklaard. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Groesbeek deed een proef met koolmeesjes in de strijd tegen de eikenprocessierups, en zo liep dat af
    PREMIUM

    Groesbeek deed een proef met koolmees­jes in de strijd tegen de eikenpro­ces­sie­rups, en zo liep dat af

    GROESBEEK - De proef om koolmeesjes in Groesbeek in te zetten om de eikenprocessierups te bestrijden is half geslaagd. Weliswaar hebben de koolmeesjes zich duchtig geweerd en bestaat de indruk dat in het proefgebied inderdaad wat minder rupsen zitten, maar ook is gebleken dat veel minder koolmezen de weg naar de speciaal opgehangen nestkastjes hebben weten te vinden dan gehoopt werd.

Nijmegen e.o.