Hier investeert de 'grootste koeienboer ter wereld' nu zijn miljoenen

GROESBEEK - Kees Koolen, bekend van zijn Groesbeekse kippenfarm, heeft grootse plannen in Enschede. Met Lithium Werks, actief in schone energie via batterijopslag, doet hij een eerste investering van ruim 100 miljoen euro in een afdeling research en development (r&d) op de Technology Base bij Vliegveld Twenthe. 

Die investering moet de komende vijf jaar voor 2.000 en later voor misschien zelf 3.000 mensen werk opleveren.

De werkgelegenheid op de Technology Base moet de komende jaren een impuls van ongekende omvang krijgen door de komst van Lithium Werks. Dat de onderneming met grootse plannen naar het innovatieve bedrijventerrein komt, is het initiatief van Kees Koolen (53). De oud-UT-student, mede-oprichter van internetbedrijf Booking.com en investeerder, is sinds kort bestuursvoorzitter van Lithium Werks.

Hij is ook bekend van de grote plannen die hij had in Wichmond en heeft in Groesbeek. Hij wilde de grootste koeienboer ter wereld worden.

17 hectare

Koolen wil met Lithium Werks een research & development-campus ontwikkelen die op de Technology Base zo’n 17 hectare zal beslaan. De ambitieuze plannen werden maandag gepresenteerd in The Gallery, tijdens de opening van het academisch jaar.

Koolen noemt de verwachte werkgelegenheid ‘zeer reëel’. „De samenleving heeft een enorme behoefte aan ontwikkeling van batterijen die op een slimme wijze snel energie opslaan die op ieder gewenst moment beschikbaar is voor de consument”, zegt Koolen. „De software-ontwikkeling die daar voor nodig is, vraagt om enorme aantallen researchers. Twee- tot drieduizend werknemers is echt een realistisch getal.”

Quote

De software-ontwikke­ling vraagt om enorme aantallen re­searchers. Twee- tot driedui­zend werknemers is een realis­tisch getal

Kees Koolen, bestuursvoorzitter Lithium Werks
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.