Frank van Rens verbaasde zich dat hij een week weg was en toch 2 kuub gas had gebruikt. Het omgekeerde komt ook voor: wel thuis en een meter die 0 kuub gas aangeeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank van Rens verbaasde zich dat hij een week weg was en toch 2 kuub gas had gebruikt. Het omgekeerde komt ook voor: wel thuis en een meter die 0 kuub gas aangeeft. © Theo Peeters

Hoe kan dat eigenlijk? Slimme meter die gasverbruik aangeeft, terwijl je niet thuis bent

Vreemd. Op dagen dat er thuis op gas is gekookt en de douche veelvuldig is gebruikt, geeft de slimme meter aan dat er geen gas is verbruikt. Op andere dagen is er onverklaarbaar veel gas verbruikt op tijden dat er niemand in huis was.

8 reacties

 • fred hall

  2 maanden geleden
  Hier ook een G350 van Landis+Gyr: met dichte gas hoofdkraan loopt hij gewoon door, dag en nacht. Op jaarbasis 400 m3 extra gasverbruik. Je wordt afgescheept en semi-bedreigd met 700 euro kosten als de beheerder zelf vindt dat de meter goed is en bovendien was dit extra verbruik heel normaal. Na blijven bellen via de storingslijn trof ik een monteur die met mij meerekende dat de inhoud van mijn gasleidingen niet 1 m3 is en het ontbreken van gaslucht hier wel vreemd was. Er komt nu iemand kijken.
 • Christa Vogel

  2 maanden geleden
  Aanvoertemperatuur van cv water lager dan 60 graden zetten heeft geen zin bij de traditionele plaatradiatoren die nog standaard in de meeste woningen zitten. Deze werken namelijk vooral met stralingswarmte en daarbij heb je juist hogere watertemperatuur nodig. Alleen bij vloerverwarming en convectorradiatoren kan de cv temperatuur flink naar beneden. Wat wel helpt is de thermostaat zo instellen dat de ketel trager opwarmt. Dan stijgt de aanvoertemperatuur minder snel en dat is zuiniger.
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  @ Maho Baba, wat een waan gedachte! Digitaal water bestaat ook al helemaal niet. Water is H2O, twee atomen waterstof samen met een atoom zuurstof!
 • Guus Smolders

  2 maanden geleden
  Dit kan de comfort stand zijn. Dat verbruikte in mijn geval 5 tot 6 m3 per maand. Daar houdt de ketel voor warm water een kleine hoeveelheid op temperatuur voor sneller warm water te kunnen leveren. Dus als je vaak warm water gebruikt is het handig, anders kun je het met de huidige prijzen mogelijk afzetten.
 • M. van Rossum

  2 maanden geleden
  Ik ben sinds 2 weken van het gas af. Meter is afgedopt en alle leidingen in huis zijn verwijderd. Liander heeft het ‘te druk’ om de meter te komen verwijderen. Maar heeft wel het gas opgezegd, dus hoef geen maandelijkse vaste lasten te betalen. Toch…. Geeft de meter verbruik aan…!!! Er zit niks meer achter. De leidingen liggen bij de ijzerhandel. Hoe dan? Doorgestoken kaart?