Veel Millingse koren - zoals Vivace, hier op archiefbeeld tijdens een mis - repeteren al niet meer in de kerk. Voor koor Ap/Art dreigt nu ook een vertrek.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel Millingse koren - zoals Vivace, hier op archiefbeeld tijdens een mis - repeteren al niet meer in de kerk. Voor koor Ap/Art dreigt nu ook een vertrek. © Peter Hendriks

Hoge gasprijzen en kou jagen kerkkoren weg: ‘We kunnen moeilijk steeds in skipak gaan zingen’

RIJK VAN NIJMEGEN - De extreme gasprijzen treffen kerkbezoekers. Om torenhoge rekeningen te voorkomen, draaien bijna alle pastoors van stad tot platteland de kachel komende winter terug. Gelovigen zitten in de kou. Een Millings koor moet mogelijk zelfs de kerk verlaten.

10 reacties

 • Ans De poes

  2 maanden geleden
  dat alles hebben we aan deze goede regering in Den Haag te danken
 • Adriaan Van Dijk

  2 maanden geleden
  Ik ben benieuwd of freek thuis verwarming heeft, dat hadden zijn voorouders immers ook niet !
 • M.J. Jansen

  2 maanden geleden
  Gewoon een ander plekje zoeken, in de toekomst sluiten de meeste toch.
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Met corona konden ze ook dicht. Gewoon per stad of regio 1 kerk open en one line diensten volgen. Het is oorlog in Europa!
 • Freek Hagenaar

  2 maanden geleden
  Een mooi moment om begrip te kweken voor onze voorvaderen die nooit een verwarmde kerk hebben meegemaakt. Pas de laatste 150 jaar worden kerken verwarmd.
 1. 18-jarige bezwijkt op hardstylefeest: Hoe gevaarlijk zijn partydrugs? En is xtc gevaarlijker dan alcohol?
  PREMIUM
  Vijf vragen
  8

  18-jarige bezwijkt op hardstyle­feest: Hoe gevaarlijk zijn partydrugs? En is xtc gevaarlij­ker dan alcohol?

  Hoe gevaarlijk zijn partydrugs als xtc? Die vraag is opnieuw actueel, nu een 18-jarige vrouw uit Millingen afgelopen weekend volgens de politie vermoedelijk is overleden na gebruik van drugs. Dat gebeurde op een hardstylefestival in het Brabantse Haaren. Zijn de zorgen over drugsgebruik die bij veel mensen leven terecht? En hoe gevaarlijk zijn drugs ten opzichte van alcohol?