Hond gaat op eigen houtje boodschappen doen in Groesbeek

GROESBEEK - Klanten en personeel van de Groesbeekse supermarkt Jan Linders aan de Spoorlaan keken donderdagmorgen raar op toen een grote zwarte hond zonder baasje of bazinnetje de winkel in kwam lopen. 

Normaliter is de supermarkt verboden voor honden. Maar deze zwarte hond had zich de toegang tot de supermarkt toegeëigend. 

Het dier liep regelrecht naar de dierenvoeding afdeling en bezocht daarna,  voordat het personeel de viervoeter te pakken kreeg, de vlees- en kaasafdeling. 

Dierenambulance

Diverse malen is in de supermarkt omgeroepen van wie de hond was maar niemand meldde zich. Buiten de winkel werd de hond aan een geïmproviseerde riem gelegd, waar hij voorzien werd van water en wat brokken. Inmiddels had de bedrijfsleidster, mevrouw Timmers-Rutten,  de dierenambulance gebeld en hield bij het dier een oogje in het zeil. 

Tegelijkertijd met de dierenambulance verscheen de bazin, die blij was dat haar hond terecht was. Hij bleek het hazenpad gekozen te hebben in een onbewaakt ogenblik.

Volledig scherm
De 'boodschappenhond' bij de Jan Linders in Groesbeek. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.