De hond schrok hevig van het vuurwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
De hond schrok hevig van het vuurwerk. © Thinkstock

Hond schrikt van vuurwerk en bijt bovenlip af van baasje Bram (12): ‘Misschien blijft hij voor altijd verminkt’

GROESBEEK - Niet alleen tijdens oud en nieuw heeft het vuurwerk zijn tol geëist. Acht dagen later beet Dex, een tweejarige bordercollie bij zijn baasje Bram (12) uit Groesbeek in een reflex de bovenlip af nadat hij schrok van een vuurwerkbom.

25 reacties

 • AC gazenbeek

  4 maanden geleden
  een hond hoord zoveel beter als een mens bij een luide knal krijg die een schrikreactie wat kan resulteren in noem maar op ik heb knallen gehoord dat was geen vuurwerk meer daar blaas je gebouwen mee op ik vind dat je dit de hond niet kan aanrekenen helaas dat die persoon zo een verwonding aan overgehouden heeft veel sterkte toegewenst Tony
 • HJW Goossen

  4 maanden geleden
  Verbied honden , mijn kinderen hebben vaak poep aan de schoenen na het buiten spelen ondanks opruim plicht doen ze het niet. Zijn ook vaak onbetrouwbaar bijten zitten achter wild aan en doden vaak schapen. Veroorzaken overlast door blaffen en keffen omdat de baasjes hun hond niet willen of kunnen opvoeden.
 • Martin Reekers

  4 maanden geleden
  @ Michel. Eerst maar eens gedaan krijgen wat al verboden is. Als dat een paar weken per jaar al niet lukt, zal dat zeker hele jaar niet lukken. Dat bedoel ik met domweg verbieden.
 • Michel Van de Zand

  4 maanden geleden
  @ Martin, wat een vergelijk. Straaljagers mogen alleen boven de Waddenzee of Veluwe door de geluidsbarrière tenzij er een dreigende situatie is. Anders krijgt de luchtmacht heel veel rekeningen van glaszetters. Heel simpel opgelost, iedereen betaald €2,- per maand aan vuurwerkbelasting, hiervan organiseert de gemeente op diverse plaatsen een vuurwerkshow op oudejaarsdag om 24.00 uur. Het hebben van vuurwerk beboeten hele jaar door als ook het verkopen ervan.
 • M van Raaij

  4 maanden geleden
  Vuurwerkverslaafden houd je helaas altijd. Ze denken vooral aan hun eigen "plezier" van iets wat heel hard "boem' doet, zonder te weten wat dit voor een ander voor consequenties heeft. Zelfs dat het straks echt helemaal klaar is met dat vuurwerk. En dan gaan ze huilie huilie doen omdat hun "pleziertje" wordt afgenomen. Tja, je kunt er maar lol aan hebben aan iets wat heel hard "boem" doet.

Nijmegen e.o.