Volledig scherm
Rob Verheijen nam afscheid van de politiek. © DG

Honderdduizenden hits op Dumpert.nl voor scheidende fractieleider

GROESBEEK - Hij kreeg een koninklijke onderscheiding, de gedenkpenning van de gemeente Berg en Dal  en scoorde recent bijna 450.000 hits op Dumpert.nl met zijn aanvaring met burgmeester Slinkman. 

Rob Verheijen, markant politicus uit Berg en Dal, nam tijdens de gemeenteraadsvergadering donderdag - vrijdag, want het middernachtelijk uur had al geslagen - afscheid van de politiek. Hij zat sinds 2005 in de gemeenteraad.

Mark Slinkman en Rob Verheijen zijn inmiddels weer dikke vriendjes, zodat Slinkman hem de versierselen behorende bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau op de revers speldde. Tijdens een vorige raadsvergadering stonden ze nog pal tegenover elkaar en ontnam Slinkman hem schreeuwend het woord toen die wilde interrumperen. Dat filmpje haalde dus honderdduizenden hits op de populaire website-vergaarbak Dumpert.nl.

Ik vergeef je

,,Mark, je was soms ambtelijk boos op me", sprak Verheijen in zijn afscheidsspeech. ,,Ik vergeef je dat je tegen me geschreeuwd hebt."

Verheijen memoreerde dat hij vindt dat de gemeenteraad de baas is. ,,Maar ik heb ervaren dat dat niet gedeeld wordt in het bestuur en de politiek. Terwijl transparantie ons toch dichter de burger kan brengen. En ja, het klopt dat ik me door niemand de mond laat snoeren.”

Dat is hem niet altijd in dank afgenomen. Verheijen liep tegen de nodige weerstand op. Het was mede de oorzaak voor zijn vertrek uit de politiek. Mede, want na een ernstige longontsteking eerder dit jaar kwam hij tot het besef dat 'gezondheid en levensgeluk belangrijker zijn.’ ,,Ik stop ermee. Het vergde teveel van me. De koek was op”, zie hij.

De scheidende fractievoorzitter werd lovend toegesproken door CDA-raadslid Wilm Jansen. ,,Soms vinden mensen het vervelend dat er iemand anders bovenop de apenrots zit omdat ze daar zelf willen zitten", aldus Jansen. 

Volledig scherm
Rob Verheijen en Mark Slinkman (l): weer vriendjes. © DG

Nooit saai

Mechteld ten Doesschate, de nestrix van de raad,  merkte ook op dat Verheijen op den duur 'de raad niks vond, het college niks vond en je eigen wethouder niks vond. Na je ziekte nam je een drastische beslissing.” En burgemeester Slinkman zei dat 'je er wat van kunt vinden, maar saai was het met Rob nooit.’

Verheijen wordt als fractieleider opgevolgd door Dave van Loon. De vrijkomende zetel wordt ingevuld door Nick Bakker.

Quote

Saai was het met Rob nooit

Mark Slinkman, Burgemeester Berg en Dal

Nijmegen e.o.