Volledig scherm
Boswachter Lydie van Santen geeft uitleg bij het timmeren van nestkastjes. © Joop Verstraaten

Honderden bezoekers op Bosdag Groesbeek

GROESBEEK – De derde Bosdag georganiseerd door Staatsbosbeheer op het natuurkampeerterrein langs de Ds. J. A. Visscherlaan is dit jaar ruimer van opzet. Boswachter Lydie van Santen, die samen met haar collega Tim Hogenbosch deze dag op touw zette, had een ander plan bedacht dan de tweede editie twee jaar geleden. 

Het terrein waar alle activiteiten plaatsvonden was vele malen groter en de Bosdag  was ruimer van opzet. Van Santen schatte in dat rond half drie al vierhonderd bezoekers waren geweest.

In totaal werden er honderd vogelnestkastjes in elkaar getimmerd. ,,Als we er tweehonderd hadden gehad waren die ook weg geweest”,  aldus boswachter Hogenbosch. 

De knol die boomstammen uit het bos sleepte, trok ook de nodige aandacht. Ook de bezige jeugd kon hun hart ophalen bij het hutten bouwen terwijl de kleinsten zich lieten schminken. De boswachters liepen de hele middag rond om vragen te beantwoorden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.