Eetcafé De Witte in Beek gaat dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Eetcafé De Witte in Beek gaat dicht. © DG

Horeca Beek krijgt opnieuw tik door sluiten eetcafé de Witte, Ton Hendriks is nieuwe eigenaar

BEEK - Het roemruchte eetcafé De Witte naast de kerk in Beek gaat dicht. Op 20 februari zal het bier er voor de laatste keer in de glazen schuimen. Voorlopig althans, want of het café zijn horecabestemming houdt, is ongewis. De horeca in Beek loopt met het sluiten van het café in ieder geval weer een gevoelige tik op. 

Ton Hendriks uit Nijmegen heeft het eetcafé gekocht, samen met de Bartholomeuskerk, pastorie en parkeerplaats. ,,De huur is op verzoek van de uitbater beëindigd”, zegt Hendriks. ,,Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen. Vrijdag is de koopakte gepasseerd. Nu zal ik eens kijken. Als zich iemand meldt die het eetcafé wil voorzetten ga ik er over denken. Van de andere kant: je kun er ook een paar mooie woningen in realiseren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gemeentehuis Berg en Dal kleurt groen, als teken van hoop

    Gemeente­huis Berg en Dal kleurt groen, als teken van hoop

    GROESBEEK - Het gemeentehuis van Berg en Dal in Groesbeek wordt donderdagavond in groen licht gezet. ,,De kleur van hoop in coronatijden.” Als het aan initiatiefnemer William Bach ligt, volgen andere gemeenten in Nederland dat voorbeeld. Bach is eigenaar van Switch Geluidverhuur en Verkoop uit Groesbeek en wil met zijn actie mensen een hart onder de riem steken. ,,Het zou toch mooi zijn als dit landelijk navolging krijgt. Je kunt met kleur een heel basic statement maken.”

Nijmegen e.o.