Volledig scherm
Genieten van het heerlijke weer tijdens de Horster Spektakeldag. © Joop Verstraaten

Horster Spektakeldag doet opnieuw zijn naam eer aan

GROESBEEK / DE HORST - De 20e editie van De Horster Spektakeldag is zoals de naam al doet vermoeden wederom een groot spektakel geworden. Drie dagen lang was het een drukte van belang. 

Volledig scherm
Drukte op de Horster Spektakeldag. © Joop Verstraaten

Vrijdagavond beten de afgevaardigden van de 26 teams de spits af in de tent met de ‘ ik(k)wistut ‘-quiz . Zaterdag werd er op de velden van DVSG het traditionele Mix toernooi gehouden waaraan 6 herenteams en 4 jeugdteams aan deelnamen. 

Zaterdagavond was de feesttent bomvol voor de ‘Hoppie Dance ‘, die enkele jaren geleden in het leven is geroepen door de uitbater van Cafe Hopmans Erik Hopmans. 

Zondag streden maar liefst 26 teams die het op een sportieve manier tegen elkaar opnamen bij de diverse behendigheidsspelen waarbij water niet ontbrak. Het mooie weer zorgde ervoor dat veel mensen een kijkje kwamen nemen zodat het een gezellige drukte werd. 

Naar schatting waren er ruim 1.000 mensen aanwezig inclusief de sporters. Na de spelen werd het veld van DVSG vrijgemaakt voor koe Bertha 20 die ergens op het veld zijn flats moest laten vallen. Het veld was ingedeeld in 660 vakken. De winnaar van de ‘Koe schijt je rijk' krijgt 25 procent van de totale inleg. 

Hierna kwam iedereen in de tent of er omheen om getuige te zijn van de dienstenveiling waarbij mooie artikelen en diensten werden aangeboden. De Horster Spektakeldag werd zondagavond afgesloten met een afterparty.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.