Nederlanders kopen weer over de grens, zoals hier in het grensdorpje Wyler.
Volledig scherm
PREMIUM
Nederlanders kopen weer over de grens, zoals hier in het grensdorpje Wyler. © DG

Huis kopen over de grens is populair door gekte in eigen land: ‘Categorie tot 3 ton is zo weg’

KLEEF - Het kopen van een huis over de grens is weer populair. Vooral mensen die vlak voor hun pensioen staan, kijken vanwege de gekte op de Nederlandse huizenmarkt rond in de Duitse grensregio.

20 reacties

 • R. Bleumer

  1 jaar geleden
  @Enigma Enigma: Deze onjuistheid wil ik even corrigeren. Als je in NL in loondienst werkt, bouw je ook in NL AOW op. Van de site van het SVB: U woont buiten Nederland, maar bent toch verzekerd in de volgende situaties: U werkt in loondienst in Nederland en betaalt daar belasting en premie. U heeft geen detacheringsverklaring van een ander land Ik woon inmiddels al weer 15 jaar in Kleef. Kijk ik middels Digid in mijn pensioenoverzicht, dan zie ik daar volledige AOW opbouw.
 • Ronnie Tempel

  1 jaar geleden
  @R.Bleumer , Marjein heeft gelijk je bouwt AOW op in het land waar je woont ( als dat er is) ieder jaar is 2% minder, je bouwt vaak wel pensioen op via je werkgever , als deze tenminste een pensioenregeling heeft , er zijn nog steeds veel mensen die weinig of geen pensioen opbouwen in loondienst. Als je werkgever sie niet heeft, helaas komen er steeds meer mensen zonder pensioen opbouw en alleen AOW
 • R. Bleumer

  1 jaar geleden
  Marjolein Dehue: Dat klopt maar ten dele. Als je in Nederland werkt, bouw je gewoon Nederlandse AOW op. En mocht dat niet het geval zijn, voor het verschil in woonlasten kun je een flink gat opvullen.
 • Jan Schamp

  1 jaar geleden
  @Michel van der Zand degenen die deze regelingen nog hebben meegemaakt zijn nu wel 80+, de VUT is al lang geleden afgeschaft, de huidige 65plussers hebben wel aan deze regelingen mee moeten betalen maar er niet van kunnen genieten.
 • Jan Schamp

  1 jaar geleden
  @Chris Toorop uitgewoonde rommel of gedateerd zit wel verschil in. Deze mensen hebben hun kapitaal in de stenen zitten zolang ze niet verkopen moeten ze vaak rondkomen van hun AOW en een klein pensioentje, de overwaarde opnemen brengt weer hogere lasten met zich mee, deze mensen zijn nog van de generatie op je oude dag geen schuld hebben en zijn tevreden met hun gedateerde woning waar toch ook weer liefhebbers voor zijn bij verkoop. Wie zo'n woning niet wil moet een jonge (duurdere) woning kopen

Nijmegen e.o.