IJsmeesters Millingen: woensdag al schaatsen?

videoMILLINGEN - De Millingse ijsmeesters hopen dat er woensdag geschaatst kan worden op de ijsbaan op het Oranjeplein. Want dan hebben de kinderen van de Martinusschool vrij in verband met een studiedag van de leerkrachten. ,,We zetten alles op alles om de ijsbaan woensdag klaar te hebben", zegt ijsmeester Robin van de Heuvel. 

Quote

We zijn met drie man tot half 5 ‘s nachts bezig geweest

Ivo Hubbers, IJsmeester Millingen
Volledig scherm
IJsmeester Ivo Hubbers test de dikte van het ijs op het Oranjeplein in Millingen. © Theo Peeters

Zaterdag al begonnen ze met het opspuiten van de baan. Met tuinslangen, want de brandweer was een weekendje naar Winterberg: bij brand zouden de spuitgasten uit het Duitse buurdorp Rindern - er bestaat een nauwe samenwerking tussen de korpsen - de eerste uitruk verzorgen. ,,We zijn met drie man tot ‘s nachts half 5 bezig geweest: zondag om 8 uur stonden we er weer", zegt ijsmeester Ivo Hubbers.

Vorig jaar duurde het lang voordat er een behoorlijke ijsvloer was. Dat kwam onder meer doordat het water via putten wegsijpelde. Die putten zijn nu met dakbedekking dicht gebrand. Maandagavond is de brandweer gekomen. Ook in Kekerdom wordt een ijsbaan opgespoten: ijsmeester Bart Bosman verwacht dat hier 'donderdag en anders vrijdag’ geschaatst kan worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.