Volledig scherm
PREMIUM
Een opgebrande fakkel, talloze peuken en bierdopjes: het zijn de restanten van een illegale houseparty die afgelopen weekend in de bossen nabij Nijmegen werd gehouden. © Stephen Friedrichs

Illegaal housefeest in kwetsbaar natuurgebied zorgt voor ergernis: ‘Het is geen speeltuin’

NIJMEGEN - De ramen trilden, de hond lag er wakker van. Zo hard stond volgens een buurtbewoner de muziek tijdens een illegale houseparty, die in de nacht van zaterdag op zondag in de bossen nabij de Heilig Landstichting werd gehouden. De politie maakte zondagochtend een einde aan het feest.

Naar schatting kwamen zo’n 50 bezoekers naar de bossen achter de Sionsweg, tussen de spoorlijn van Nijmegen naar Roermond en de Biesseltsebaan. Het bosgebied is in eigendom van Natuurmonumenten en verboden voor bezoekers om tussen zonsondergang en zonsopgang te betreden.

Omdat de politie pas zondagochtend - na zonsopgang - een einde maakte aan het feest, konden daarvoor geen boetes worden uitgedeeld. Wel bekeurde de politie zes feestgangers voor andere overtredingen, zoals het parkeren van auto's op een fietspad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.