In groepen hardlopen door kwetsbare natuur wordt steeds vaker taboe

BERG EN DAL/PLASMOLEN/NIJMEGEN - Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten staan geen massale activiteiten meer toe in de bossen van de Duivelsberg in Berg en Dal en de Sint-Jansberg in Plasmolen. Om die reden is de Devil’s Trail, een jaarlijkse hardloopwedstrijd, dit jaar niet doorgegaan.

12 reacties

 • Jaap De Graaf

  3 maanden geleden
  Nou de Duivelsberg met doorloop naar Reichswalt is geen stadspark hoor, dat is echt wel een bos. En nee dat is geen geschikte locatie voor grote groepen sporters.
 • Pedro Kantor

  3 maanden geleden
  @Jaap de Graaf: Welke natuur? We hebben, buiten de Waddenzee en Zeeland helemaal geen natuur. Alles wat we natuur noemen is door mensen sinds 1900 aangelegd. Het zijn veredelde stadsparken waar we lopen te doen alsof het natuur is. En als D66 haar zin krijgt en Nederland veranderd in de dichtgebouwde stadstaat Nederland wordt het nog minder natuur en nog meer stadspark.
 • Jaap De Graaf

  3 maanden geleden
  De natuur is geen sportpark waar groepen fietsers en hardlopers door heen mogen razen. Ga maar op een sportpark sporten.
 • Di de Vos

  3 maanden geleden
  #Johan Barn . Niet zo lomp praten niet elk dorp heeft een atletiek baan ,
 • Rob Maas

  3 maanden geleden
  Juist bewegen in de natuur verhoogt ook het normbesef voor de natuur en organisaties betalen ook flink voor het gebruik, wat weer gebruikt kan worden voor onderhoud. Ik begrijp dat er nu teveel aanbod is, maar vervreemding van de natuur is veel gevaarlijker.