Leerlingen Dean en Janna en begeleidster Regine Gijben.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen Dean en Janna en begeleidster Regine Gijben. © Bert Beelen

In het particuliere onderwijs gaat alles anders: ‘Sommige ouders verhuizen zelfs voor onze school’

Een gedicht op rijm in plaats van een rapport, houthakken op het schoolplein. Particuliere scholen pakken het onderwijs anders aan. Door volle klassen op reguliere scholen en passend onderwijs dat niet wil passen, stappen ouders over.   

16 reacties

 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  Aan de andere kant het bijzondere onderwijs (de religieuze scholen) zijn ook ooit begonnen als particulier onderwijs, niet door de staat betaald. Omdat men het algemeen onderwijs als te min bevond en niet aansluitend bij de eigen levensopvatting. Ik kan me voorstellen dat een hoop mensen dat nu ook weer hebben. Die geen zin hebben in de groene en gender indoctrinatie van het huidige onderwijs. Of die juist zin hebben in meer zweverige chakra meuk. Eenheidsworst is uiteindelijk voor niemand geschikt. 
 • Kritisch

  3 jaar geleden
  Sorry,verkeerd gelezen...je hebt dan ook helemaal gelijk.
 • Kritisch

  3 jaar geleden
  Uiteindelijk zal het hierop uitdraaien, privescholen voor de rijkere mensen, en de rest , Jan met de pet , kan erin zakken... Wie denkt dat het daardoor beter wordt heeft het niet goed begrepen!   
 • Jacqueline Arends

  3 jaar geleden
  Wie is hier dan niet voor kleinere klassen? Dat hoeft toch niet gelijk te staan aan particulier niet te betalen onderwijs. Onderwijs met maar 2 kinderen is mijns inziens niet een kind klaarmaken voor de maatschappij. Klassen met max 15 kinderen is heel iets anders.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Vroeger had je een kostschool (internaat) voor de (rijke) kinderen... ze kregen daar goed onderwijs met een gedegen en nette opvoeding.Misschien dat we dit moeten terughalen?