Volledig scherm
Inbrekers waren actief in Millingen. © ANP

Inbraakgolf in Millingse wijk Nielingen

MILLINGEN - De Millingse wijk Nielingen heeft het afgelopen weekeinde te maken gehad met een inbraakgolf. In één nacht werd op zeker vier plekken een inbraak gepleegd of een poging daartoe gedaan. Dat gebeurde in de straten Nielingen en Veulenskamp. 

De politie neemt de zaak serieus op en is in het weekeinde meteen gestart met een buurtonderzoek. Ook werden diverse Burgernet-berichten verspreid. De politie wil van omwonenden onder meer weten of ze mensen hebben gezien die zich verdacht of vreemd gedroegen of brommers en auto's die er niet thuis horen. Ook is ze geïnteresseerd in beelden die mogelijk gemaakt zijn door bewakings- en beveiligingscamera’s. 

Bewoners informeerden elkaar al meteen de volgende ochtend via onder meer de buurtapp. Zo werd een foto verspreid van een kozijn waar de inbrekers hadden geprobeerd naar binnen te komen door een gaatje te boren. daarop volgden ook de waarschuwingen dat het de inbrekers op het enkele andere plekken in de wijk wel was gelukt om binnen te komen. Er werd onder meer geld meegenomen.   

InbraakBarometer

Volgens de InbraakBarometer van Interpolis is de kans op inbraken deze weken erg groot in Millingen, Groesbeek, Mook, Molenhoek en Malden. De voorspelling is gebaseerd op een rekenprogramma met gegevens van politie en het Centraal Bureau voor de Statistiek. In wijken met veel ouderen wordt bijvoorbeeld vaker ingebroken.

Vrijdagen en zaterdagen blijken de dagen waarop inbrekers het meest toeslaan. De verzekeringsmaatschappij probeert zo de mensen te waarschuwen om ramen en deuren goed gesloten te houden en andere preventiemaatregelen te nemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.