Inwoners Leuth: meer groen, minder gevaar op de weg

LEUTH - Wat willen Leuthenaren verbeteren aan hun dorp? Het antwoord op die vraag wordt steeds duidelijker nu de Dorpsagenda, waar inwoners driekwart jaar over brainstormen, vaste vorm krijgt. Een overzicht van de belangrijkste, voorlopige plannen die na de zomer aan de gemeente worden aangeboden. 

Weg met al die stenen 

De Steenheuvelsestraat die dwars door Leuth heen gaat.
Volledig scherm
De Steenheuvelsestraat die dwars door Leuth heen gaat. © Theo Peeters

Jong en oud zijn het erover eens. Leuth is te ‘versteend’. Het dorp heeft te veel stoeptegels en te weinig groen. Er zijn zelfs enkele boomloze straten, bleek deze week in De Vriendenkring, waar inwoners tijdens presentaties door dorpsgenoten werden bijgepraat over de vorderingen van de Dorpsagenda. Leuth verdient een groeninjectie, zei Koos Donné in zijn presentatie. ,,Natuurlijk hebben we groen in ons dorp. Maar het kan veel beter.” 

Donné kon goed nieuws melden aan zijn gehoor. ,,De gemeente Berg en Dal heeft in de begroting van volgend jaar een bedrag van 100.000 euro opgenomen dat kan worden besteed aan groen in Leuth. Het geld komt er dus. Het is nu aan ons allen om met heel goede ideeën te komen.’’

Ook hoog op de Dorpsagenda: een groener plein voor basisschool ’t Bijenveld. Ook hier zijn jong en oud het over eens: op al die stenen is het niet fijn spelen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.