Volledig scherm
© Getty Images

Inwoners Ooijpolder rond het middaguur weer water na eerdere leidingbreuken in Groesbeek en Leuth

UpdateGROESBEEK/ MILLINGEN - Door een leidingbreuk in zowel Groesbeek als Leuth hadden vanochtend inwoners van  Groesbeek en de Ooijpolder geen water. In Groesbeek kwam er daardoor tot 11.15 uur geen water uit de kraan. Veel inwoners van Leuth, Ooij, Beek-Ubbergen en Millingen zaten echter tot na het middaguur zonder water.

De breuk in Leuth moest eerst nog gezocht worden en werd pas later in de ochtend gevonden aan de Leuthsestraat in Wercheren. Reparatie van die leiding was om 11.15 nog bezig toen er in Groesbeek alweer water uit de kraan kwam. Inwoners van Leuth, Ooij, Beek-Ubbergen, Erlecom en Millingen moesten het vervolgens nog een uur zonder water stellen. Vitens verwachtte dat de breuk om 12.30 uur gemaakt zou zijn, maar al iets eerder kwam er bij velen weer water uit de kraan. Rond 13.15 uur meldde Vitens dat de lekkage was opgelost.

De eerste melding van een lek werd rond 08.50 uur gedaan. Waterbedrijf Vitens meldde toen dat op de Herwendaalseweg in Groesbeek een lekkage was ontstaan. Monteurs hebben het lek daar vervolgens geïsoleerd en het water omgeleid.

Meer informatie en updates daarover is ook te vinden op waterstoring.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.