Volledig scherm
Braam Wijsmuller (l) en Nelson Verheul. © Joop Verstraaten

Ja hoor, er zit stroom op de oplaadpaal in Erlecom

ERLECOM - De officiële ingebruikname van de oplaadpaal voor elektrische auto’s in Erlecom moest vorige week uitgesteld worden: er zat namelijk nog geen stroom op. Maar dinsdagochtend deed-ie het en kon wethouder Nelson Verheul van Berg en Dal deze paal - de eerste van een serie van tien - feestelijk ‘openen’.

Hij deed dat samen met bewoner Braam Wijsmuller, die enkele maanden geleden een elektrische auto kocht en toen bij de gemeente informeerde waar er laadpalen stonden. Braam viel met de neus in de boter, want de gemeente was net bezig locaties te zoeken voor in totaal tien nieuwe elektrische oplaadpalen.

Volgens wethouder Verheul is deze oplaadpaal een ‘slimme paal’ die gevoed wordt met lokale groene stroom en reageert op vraag en aanbod. Daarmee kunnen pieken in de stroomvoorziening voorkomen worden. 

De auto van Braam, een Nissan Leaf, kan tussen de twee en zes uur helemaal opgeladen zijn. In de gemeente Berg en Dal staan momenteel vier oplaadpalen te weten aan de Van Randwijckweg in Beek, de Tooropweg in Groesbeek, de Van Egmondstraat in Millingen en sinds woensdagmorgen dus ook aan de Erlecomseweg in Erlecom.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.