Een van de vier nieuwe mountainbikeroutes: de Trek Nijmegen Route. Een deel van de Nijmeegse gemeenteraad wil het bovenste deel sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de vier nieuwe mountainbikeroutes: de Trek Nijmegen Route. Een deel van de Nijmeegse gemeenteraad wil het bovenste deel sluiten. © vanRossumDesign

Jaap Dirkmaat wil handhaving en doet beroep op provincie: Geen mountainbikers in het bos

NIJMEGEN/ GROESBEEK - Om het vliegend hert te ontzien wordt een mountainbikeroute in het bos bij Nijmegen verlegd. Maar daarmee lijkt de rust in het groen nog lang niet weer gekeerd. 

128 reacties

 • Elias

  2 jaar geleden
  @MrNijm: waar generaliseer ik in bovenstaande opmerking? Natuurbeschérmer, schreef ik. Ik zeg nergens dat MTB-ers geen natuurliefhebbers zijn. Dat zijn ze wel, anders zouden ze niet in het bos fietsen., neem ik aan. Daarvan genieten is echter iets totaal anders dan het natuurbelang voorop stellen. Het bos is een levend organisme en geen behangetje.
 • Elias

  2 jaar geleden
  @Pim: link waarvan? Habitat richtlijn? Natuurwet? Zoek het zelf maar op. U wordt geacht de wet te kennen. Dat geldt zeker voor overheden (gemeente, provincie).
 • Pim

  2 jaar geleden
  Eerst de mensen, dan dieren!
 • Pim

  2 jaar geleden
  Graag een link, geen kolder.
 • Japie

  2 jaar geleden
  De route is inderdaad populair. Hoe meer mooie routes hoe beter, dat geeft meer spreiding en uiteindelijke minder drukte overal. Maar ik weet het, u duld geen bosgebruikers uit andere regio's. Ook weer zo egoistisch, het is mijn bos, ikke ikke. 
 1. 18-jarige bezwijkt op hardstylefeest: Hoe gevaarlijk zijn partydrugs? En is xtc gevaarlijker dan alcohol?
  PREMIUM
  Vijf vragen
  8

  18-jarige bezwijkt op hardstyle­feest: Hoe gevaarlijk zijn partydrugs? En is xtc gevaarlij­ker dan alcohol?

  Hoe gevaarlijk zijn partydrugs als xtc? Die vraag is opnieuw actueel, nu een 18-jarige vrouw uit Millingen afgelopen weekend volgens de politie vermoedelijk is overleden na gebruik van drugs. Dat gebeurde op een hardstylefestival in het Brabantse Haaren. Zijn de zorgen over drugsgebruik die bij veel mensen leven terecht? En hoe gevaarlijk zijn drugs ten opzichte van alcohol?