Een van de vier nieuwe mountainbikeroutes: de Trek Nijmegen Route. Een deel van de Nijmeegse gemeenteraad wil het bovenste deel sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de vier nieuwe mountainbikeroutes: de Trek Nijmegen Route. Een deel van de Nijmeegse gemeenteraad wil het bovenste deel sluiten. © vanRossumDesign

Jaap Dirkmaat wil handhaving en doet beroep op provincie: Geen mountainbikers in het bos

NIJMEGEN/ GROESBEEK - Om het vliegend hert te ontzien wordt een mountainbikeroute in het bos bij Nijmegen verlegd. Maar daarmee lijkt de rust in het groen nog lang niet weer gekeerd. 

128 reacties

 • Elias

  12 maanden geleden
  @MrNijm: waar generaliseer ik in bovenstaande opmerking? Natuurbeschérmer, schreef ik. Ik zeg nergens dat MTB-ers geen natuurliefhebbers zijn. Dat zijn ze wel, anders zouden ze niet in het bos fietsen., neem ik aan. Daarvan genieten is echter iets totaal anders dan het natuurbelang voorop stellen. Het bos is een levend organisme en geen behangetje.
 • Elias

  12 maanden geleden
  @Pim: link waarvan? Habitat richtlijn? Natuurwet? Zoek het zelf maar op. U wordt geacht de wet te kennen. Dat geldt zeker voor overheden (gemeente, provincie).
 • Pim

  12 maanden geleden
  Eerst de mensen, dan dieren!
 • Pim

  12 maanden geleden
  Graag een link, geen kolder.
 • Japie

  12 maanden geleden
  De route is inderdaad populair. Hoe meer mooie routes hoe beter, dat geeft meer spreiding en uiteindelijke minder drukte overal. Maar ik weet het, u duld geen bosgebruikers uit andere regio's. Ook weer zo egoistisch, het is mijn bos, ikke ikke. 
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Nijmegen e.o.